Jeans går hem i de flesta forum, och då de finns i all världens olika modeller är det knappast svårt att hitta något som faller dig i smak. Om du inte har för avsikt att äga en uppsjö olika byxor, kan det dock vara en bra idé att fundera på i vilka sammanhang du tänkt använda dina byxor samt hur du tänkt matcha överdelar och accessoarer med dem. På så sätt får du mer användning av varje byxplagg, och slipper lägga pengar på en mängd plagg.

Om du har en fallenhet för att styla dina outfits, kan du troligen välja vilken byxmodell som helst. Men om du vill ha byxor som är enkla att styla och matcha kan jeans i en klassisk modell och färg vara något, då de går att styla med i princip allt.

Skor och väskor till jeans

En stor fördel med den här byxtypen är att de passar till det mesta, både med hänsyn till modell och färg. Därför kan du välja enklare skor såsom sneakers eller andra platta skor för att få en vardaglig outfit. Du kan stajla din outfit med ekologiska tygpåsar, så är du både praktisk och miljövänlig samtidigt som du enkelt kan matcha dem till dina jeans. För mer klädda tillfällen kan du välja högklackade skor såsom pumps och färgmatcha dem med en stilren väska. Vilka skor som passar till byxorna beror till stor del på modellen, så när du väljer jeans kan du fundera över vilka tillfällen du främst tänkt använda dem till.

Jeansmodeller och färger för olika tillfällen

Jeans finns inte bara i klassiska denimfärger, så du kan antingen välja lättmatchade färger som svart eller vit, eller färggladare varianter. Nu för tiden finns byxor i allt från ljusblått till färgsprakande rosa, vilket gör det enkelt att hitta byxor i din personliga stil. Som tur är tillåts ofta jeans även i kontorssammanhang där anställda bör se lite mer propra ut. Till professionella sammanhang kan det dock passa bättre med de mer neutrala byxfärgerna som denim, svart, vitt eller beige. Jeansmodeller förnyas ofta med detaljer, men det är lätt att hitta liknande modeller år efter år. Därför lönar det sig lite ansträngning för att hitta din favoritmodell, då du enkelt kan hitta en liknande modell även flera år senare när dina jeans gjort sitt. För dig som värdesätter bekvämlighet, gör det enkelt och välj en lösare modell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *