Även fast Sverige är ett relativt litet land så finns det ett flertal modeskapare som lyckats både i Sverige, men också internationellt. Därför kommer vi i den här delen att gå igenom några kända svenska modeskapare.

Carin Wester

Carin Wester är namnet på en svensk modeskapare. Hon föddes år 1974 i Uppsala. Tidigare i sin karriär jobbade som på H&M och var deras chefsdesigner fram till år 2003. År 2004 startade hon sitt egna klädmärke som hon blivit prisbelönad för ett flertal gånger.

Ida Sjöstedt

En annan svensk modeskapare är Ida Sjöstedt. Hon föddes år 1976 i Stockholm. Efter en lång utbildning som avslutades med en examen från London Collage of Fashion flyttade hon hem till Sverige och grundade sitt egna klädmärke. Detta var år 2001 och sedan dess har Idas kreationer tagit allt mer plats i modeindustrin. Ida Sjöstedt har bland designat Prinsessan Sofias bröllopsklänning.

Carin Rodebjer

Carin Rodebjer är en annan populär svensk modeskapare. Hon föddes år 1970 på Gotland. År 1999 grundades klädmärket Rodebjer som snabbt blev ett populärt klädmärke både i Sverige, men också internationellt. Under sin karriär har Carin fått ett flertal fina utmärkelser och priser för sitt arbete.