För inte så länge sedan var vår främsta källa för mode de olika modemagasin som fanns, och finns än idag, kändisar och modeller. Något som har adderats till den skaran är influencers. Idag har de största influenserna miljontals följare. Därför kommer vi i den här delen berätta kort om några av våra största svenska influencers vars innehåll till stora delar består av mode.

Matilda Djerf

Matilda Djerf föddes år 1997 och är en av våra största influencers med sina 1,3 miljoner följare på instagram. På sitt instagramkonto visar hon upp fina bilder på sina dagliga outfits och bilder från sin vardag. År 2020 lanserade hon sitt egna klädmärke Djerf Avenue. Förutom att Matilda jobbar som influencer och modeskapare så arbetar hon även som modell.

Kenza Zoutien

Kenza Zoutien föddes år 1991 och är en av Sveriges mest kända influencers och är även en av de som räknas som bland de första. I tonåren startade Kenza en blogg som snabbt blev välbesökt och hon kunde snart livnära sig på sin modeblogg. Idag skapar hon främst innehåll för sin Instagram där hon bland annat visar upp delar av sitt vardagsliv blandat med moderiktiga outfits som inspirerar många.