I tidigare inlägg har vi berättat lite kort om några svenska modeskapare. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget berättar lite om några kända internationella modeskapare.

Coco Chanel

Det går knappt att skriva om modeskapare utan att nämna Coco Chanel. Vi har mycket att tacka Coco Chanel för, bland annat den lilla svarta och att kvinnor fick börja ta plats i modeindustrin. Coco Chanel föddes år 1883 och är en fransk modeskapare. Under sin ungdom lärde hon sig grunderna för sömnad och hade ett stort intresse för kläder och mode. År 1909 öppnade Coco sin allra första ateljé där hon sålde sina egenskapade hattar vilket var startskottet på det klädmärke som sedan skulle ta över världen. Coco Chanel gick ur tiden år 1971 men hennes klädmärke lever kvar.

Ralph Lauren

Ralph Lauren är namnet på en amerikansk modeskapare. Ralph föddes år 1939 i stadsdelen Bronx i New York, USA. Han sökte sig till modeindustrin redan som ung och arbetade bland annat som assistent åt klädmärket brooks brothers. Ett par år senare skapade han sina egna slipsar vilket var startskottet på hans klädmärke. Idag skapar han kläder för både dam och herr och är en populär modeskapare som setts en del även på tv, bland annat i tv-serien vänner.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld är namnet på en tysk modeskapare. Karl föddes år 1933 och gick ur tiden år 2019. Han hade redan som ung ett öga för mode och arbetade tidigt i sin karriär för stora modehus, till exempel Fendi. Efter att Coco Chanel gick bort tog han över som modechef på Chanel.