Du kan sälja dina smycken och tjäna riktigt bra. Efterfrågan på guld är stor och även ett par mindre örhängen ger dig bra betalt. Ett enkelt sätt att inom ett dygn få tusenlappar i plånboken.

Sälja smycken

Du kan sälja smycken, manschettknappar, slipsnålar, broscher och annat i guld eller diamant. Gå igenom dina gömmor och se efter vad du har. Många av oss har tusenlappar som bara ligger i bostaden eller bankfacket. Gå igenom var och ett av smyckena och guldsakerna. Guldföremål som du fått i arv bör du behålla och bara sälja i absoluta nödfall, men inte för att köpa kläder, kunna resa eller något annat som bara är konsumtion. Däremot kan du sälja smycken som du köpt själv eller fått i gåva. Ett gammalt ex köpte ett par guldörhängen åt dig när ni var i Thailand. Sådana smycken är perfekta att sälja. Det smidigaste är att sälja ditt guld till Diamantbrev som betalar bäst på den svenska marknaden. Du får hemskickat ett försäkrat brev, lägger i dina guldföremål, skickar tillbaka brevet till dem och har pengarna inom ett dygn.

Pengar till mode

Nu har du snart mer pengar att använda till roliga saker som mode, resor och nöje. Det kan vara smart att du tänker igenom ett par gånger hur du använder dina pengar. Så att du inte köper massa kläder som du egentligen inte gillar. Om du har många klädkonton eller är skyldig Klarna pengar är det absolut klokaste att du betalar av dina lån. Då kommer du i långa loppet få bättre ekonomi och mer pengar. Guldpengarna är också bra att använda till kläder som du velat köpa under en längre tid. Det kan vara finare plagg från ett modehus till bröllop och fester, rejäla vandrarkängor, en vinterkappa eller kläder inom en sport som du håller på med. Alltså kläder som du använder under lång tid och som ger dig mycket glädje. Om du inte har skapat en basgarderob baserad på din personliga stil är det också en bra investering.

Investera i en basgarderob

En basgarderob är kläder som du enkelt kan matcha med varandra. Du kommer att spara både pengar och tid genom att ha en basgarderob. Då har du alltid något att sätta på dig och du vet att kläderna fungerar ihop. Börja med att hitta färgerna som du passar i. Inte för många och de måste fungera med varandra. Det bästa är 3-5 färger i liknande nyanser, som kalt, varmt eller murrigt. Vilka exakta klädesplagg som du ska köpa beror på vad du gillar. Bär du mest klänning kommer du vilja köpa extra leggings, medan det om du gillar jeans kan handla om extra toppar. I din basgarderob behöver du olika nederdelar och överdelar som byxor, leggings, linne, skjorta/blus, klänning, cardigan och tröjor som du matchar med varandra i ditt vardagsliv.