Modehus är ett företag som säljer exklusivt mode vilket kan kallas för haute couture. Med andra ord kan man säga att modehus säljer produkter som de flesta inte har råd med men som är med och sätter prägeln på modeindustrin. I den här delen kommer du att få veta lite mer om några av de största modehusen som finns.

Gucci

Gucci är namnet på ett italiensk modehus som grundades år 1921 i den italienska staden Florens. Grundaren bakom modehuset heter Guccio Gucci där modehuset har fått sitt namn. Modehuset är känt för sina lyxiga kläder och accessoarer och har burits av många kändisar och kungligheter.

Versace

Ett annat exempel på ett italienskt modehus är Versace. Versace grundades år 1978 av Gianni Versace där modehuset har fått sitt namn. År 1997 blev Gianni mördad och då tog systern Donatella över som modechef. Modehuset är känt för sina lyxiga kläder och accessoarer.

Prada

Prada är ännu ett italienskt modehus som grundades år 1913 i Milano av två bröder som bar efternamnet Prada. Modehuset är känt för sina exklusiva kläder och accessoarer.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent som i folkmun förkortas till YSL är ett franskt modehus som grundades år 1961 av skaparen med samma namn. Modehuset är känt för sina lyxiga kläder och accessoarer.