Att klä sig efter en viss klädstil kan vara ett bra sätt att uttrycka sin personlighet. Men det kan också vara lite av en trygghet när man står inför inhandlandet av nya kläder till sin garderob om man redan vet vilken sorts klädstil man har. Förr i världen var klädstilar något som var synonymt med vilken klass man tillhörde, men idag har de linjerna börjat att suddats ut och du kan själv bestämma vilken klädstil som passar dig allra bäst. I den här delen tänkte vi kort gå igenom några vanliga och populära klädstilar.

Street wear/style

Om det är en sorts klädstil som summerar bra vad typiskt mode är för ungdomar idag så är det street wear eller street style som det också kan kallas. I folkmun kan man också bara säga street. Man brukar säga att street stilen är tagen från det mode som bärs av ungdomarna på gatorna i de största förorterna, både i Sverige men också internationellt. Klädstilen känns igen genom dess löst sittande plagg som går åt det mer coola hållet.

Casual

Casual, eller ledigt som klädstilen kan kallas för på svenska är ett annat exempel på en klädstil som är typisk för vår tid, särskilt det senaste åren under pandemin då de flesta inte haft möjligheten att klä upp sig på samma sätt man gjort innan. Man kan säga att en casual klädstil är i det enklaste laget, går i enkla färger som är lätta att matcha med varandra och de är väldigt bekväma att ha på sig.

Chic

Chic är en sorts klädstil som vi kan se på de kvinnor som är måna om att vara moderiktiga. Plaggen de bär kan du hitta i vanliga klädbutiker vilket gör att klädstilen är lättillgänglig. Fördelen med denna klädstil är att den går både att klä upp och klä ner och funkar att kombinera med andra klädstilar. Ett bra exempel på det är business chic vilket är en klädstil som går åt det mer propra hållet blandat med moderna inslag.

Klassisk

En klassisk klädstil är mer eller mindre vad det låter som. En sorts klädstil som alltid är ett säkert kort och är dessutom tidlös. En klassisk klädstil går åt det mer propra hållet och man bär helst kostymbyxor istället för jeans.