Har du ett par skor som du älskar, men som börjar bli lite väl slitna? Det finns saker du kan göra för att förlänga livslängden på dem, fräscha upp dem och njuta av dem lite till.

Så kan du fräscha upp dina skor

Alla har vi väl någon gång haft ett par skor som vi aldrig ville skulle gå sönder. Men förr eller senare gör skorna det. I vissa fall är skorna så slitna att det enda alternativet är att köpa nya, men om du har ett par skor som det fortfarande finns lite krut i, kan du försöka vidta nedanstående åtgärder för att förnya och fräscha upp dina skor:

  • Skaffa nya sulor.

Innersulan har en tendens att både slitas och börja lukta efter ett tag. Det kan du åtgärda genom att köpa nya innersulor. Satsa gärna på ett par formbara innersulor som anpassar sig efter din fot. Då kommer det kännas som om du fått ett par nya skor!

  • Byt ut snörena.

Skosnören slits lätt och kan även blir väldigt smutsiga. Genom att byta ut snörena till nya, får dina skor ett nytt utseende. Välj själv färg.

  • Tvätta skorna.

För att fräscha upp skorna ordentligt kan de behöva tvättas ordentligt. Många tvättmaskiner har tvättprogram för skor/outdoor som du kan välja. Se till att använda tvättmedel för vittvätt om dina skor är vita.

  • Limma och laga.

Har skorna gått sönder lite här och där? Då kan du prova att limma ihop dem med superlim. Det gör att de håller ännu lite längre trots att deras bäst före datum passerat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *