På internet kan du hitta mängder med tips och sajter som ger förslag på hur du packar ditt porslin, din kristallkrona eller barnens leksaker på bästa sätt. Det du däremot inte ser lika ofta är bra och praktiska packtips för kläder. Den främsta orsaken till detta är troligtvis för att kläder är mjuka och relativt enkla att bara stoppa ner i en kartong, men det betyder inte att du inte kan förbättra tillvägagångssättet.

Inför flytten är det mycket som ska packas och planeras. Vi rekommenderar att du tar hjälp av https://qleano.se/ som erbjuder allt från hemstädning till storstädning och flyttstädning. Med https://qleano.se/ blir det enkelt för dig att fokusera på andra delar av flytten som du tycker är viktigare och lämna över det tuffare jobbet till proffsen. Om så önskas kan du även passa på att anlita företaget för hemstädning på din nya adress.

Tre toppentips för att packa kläder

Nu är det dock inte flyttstädningen som vi ska fokusera på, utan hur du kan flyttpacka dina kläder på allra bästa sätt. Här nedan har vi listat våra tre absolut bästa knep som kommer göra nedpackning och uppackning mycket lättare!

  • Både kläder och galgar ska packas, visst? Låt kläderna sitta kvar på galgen när du lägger ner de inför flytten. Då är de redo att hängas upp igen direkt i det nya hemmet.

 

  • Satsa på svarta sopsäckar istället för kartonger. Låt kläderna sitta kvar på galgen och trä påsen över alltihopa. Gör sedan ett hål och ta ut alla krokar på galgarna, innan du tejpar ihop. Kläderna tar mycket mindre utrymme och är klara att hängas upp.

 

  • Flyttkartonger i all ära, men de är både dyra och klumpiga. När du ska packa kläder är det både billigare och bättre att välja andra emballage, t.ex. sopsäckar, IKEA-kassar eller varför inte använda kläder som skydd när du packar porslin och glas?